HackCon #2 - 2007

HackCon #2 - 2007

Onsdag 7. februar 2007

08.15 – 10.00    Registrering

09.00 – 09.15      Administrativ informasjon

09.20 – 10.20      Lar norske nettbanker seg hacke, og hvor sikre er de? - Norge

Professor Kjell Jørgen Hole ved institutt for informatikk, Universitetet i Bergen, vil snakke om sikkerheten i norske nettbanker i årene 2003 og 2004, samt hvordan sikkerheten er i dag.

10.30 – 11.40      Fysisk sikkerhet og låsemekanismer - USA

Daviant Ollam som er en av de mest dyktige amerikanerne på fysisk sikkerhet og låsemekanismer. Daviant er pragmatiker/praktiker og kommer til å ta for seg en rekke låsesystemer (alt fra håndjern til "superavanserte" låser), og vise svakheter/styrker i disse på meget praktisk måte

11.40 – 12.30      Lunsj

12.30 – 13.30      Botnets - Tyskland

Foredragsholder er Thorsten Holz, gründer av tyske Honeynet prosjektet, vil i denne sesjonen beskrives hva Botnets er, hvordan de fungerer og hvem som står bak disse.

13.40 – 14.40      Personlige brannmurer - USA

Dette foredraget vil bli holdt av Lin0xx. Han har utviklet kode som gjør at det er bl.a. enkelt å slå av personlige brannmurer som ZoneAlarm og Windows brannmur. Han vil vise koden og gi en kort presentasjon om hvilken tekniske betraktninger som ligger bak denne.

14.50 – 16.10      Cain & Abel - Italia

C&A er ranket som nummer ni på Insecure.Org's liste over de 100 beste sikkerhetsverktøyene. I tillegg er verktøyet gratis. ”Mao” som har lagd verktøyet vil selv presentere denne.

16.25 – 17.40      Gammel hacking lære - Magstripe Madness - United Kingdom

Har du lurt på hvordan du oppgraderer deg til første klasse på flyvninger, eller får tilgang til Pay-TV gratis på hoteller, eller hvordan låsesystemer med magnetstriper fungerer, eller andre duppedingser som benytter infrarød teknologi, og for å ikke snakke om andre systemer som gjør seg nytte av magnetstriper i en eller annen form. Da bør du definitivt få meg det dette foredraget av Major Malfunction (MM).

17.45 – 18.15      Hvor sikker er sikker sletting av data - Norge

Sletting av data kan utføres ved hjelp av forskjellige metoder og teknikker. Men hvor sikker er de forskjellige metodene, og hva kan gjenskapes etter at disse metodene er blitt benyttet. IBAS.

18.30 – 23.00      Sosialt arrangement

20.30     Utdeling av premier for vinnerne av konkurransene.

23.00     Dårene låses

 

Torsdag 8. februar 2007

08.15     Dørene åpnes

09.00 – 09.50      Hvor mye er du egentlig verdt? - Sverige

I dag er din personlige integritet i fare mer enn noen sinne. Dine grunnleggende rettigheter som individ settes til siden i jakten på reklamepenger, terrorister, kriminelle, statlig formynderi, samfunns- og bedriftseffektivitet, samt mye annet. I denne presentasjonen av Senior sikkerhetsspesialist Per Hellqvist får du innblikk i hva "de" egentlig vet om deg, og hvordan du overgir (bevist eller ubevist) det du har aller kjærest - nemmelig deg selv!

10.00 – 10.50      Kroppspråkets hemligheter – Norge

Som tidligere skrevet er Nettverket av den oppfatning at det må tre pilarer (digital, fysisk og psykologisk sikkerhet) til for å kunne ivareta informasjonssikkerheten, og at alle disse skal belyses på HackCon. Denne sesjonen omhandler derfor psykologisk sikkerhet. I år har vi valgt kroppspråkets hemligheter, og hvordan det kan benyttes i en sosial manipulerings kontekst, både som en offensiv og defensiv taktikk/teknikk.

Foredragsholder er Live Bressendorf Lindseth

11.00 – 12.00      Inntrenging i praksis/hva krevs mot de nye truslene - Sverige

I denne sesjonen vil man vise en inntreningshack mot et sikkert system. Det som vil demonstreres er bl.a. en inntrengning mot et sikkert system som beskytter seg med brannmur som kun tillater kommunikasjon som er initiert på innsiden, nettsurfing og DNS oppslag. Foredragsholder er sikkerhetsspesialist Vesa Virta fra Försvarets radioanstalt (FRA).

12.00 – 12.45      Lunsj

12.45 – 14.00      Tor prosjektet - USA

Tor prosjektet går ut på: Tor is a toolset for a wide range of organizations and people that want to improve their safety and security on the Internet. Using Tor can help you anonymize web browsing and publishing, instant messaging, IRC, SSH, and other applications that use the TCP protocol. Tor also provides a platform on which software developers can build new applications with built-in anonymity, safety, and privacy features. Tor er utviklet av Roger Dingledine og Nick Mathewson. Roger er meget opptatt og pleier som regel å si nei til foredrag, men har prioritert HackCon og kommer hit for fortelle hva Tor er, samt filosofien og ideen bak denne.

14.10 – 15.00      Sikkerhet og Microsoft Vista

15.05 – 15.15      Oppsummering og avslutning